Mostovi

Razvojem novih sustava keramike danas je moguće napraviti trajne i čvrste mostove bez korištenja metalne osnove. Na prednjim zubima se izrađuju mostovi od potpune keramike koji estetski u potpunosti nadomještaju prirodan izgled zuba. Zbog ograničenja materijala u smislu elastičnosti, potpuno keramičkim mostovima se može premostiti prostor od jednog zuba. To znači da potpuno keramički mostovi mogu sadržavati maksimalno 3 člana. Sve prednosti koje imaju potpune keramičke krunice vrijede i za ovu vrstu mostova. Za veće raspone te za mostove na stražnjim zubima (kutnjacima) koriste se potpuni keramički mostovi koji kao osnovu sadrže cirkon.

Cirkon je materijal koji je bijele boje te ima izvanrednu čvrstoću (1300 MPa). To je najstariji i najviše zastupljeni element u zemljinoj kori. Prvenstveno se primjenjivao u svemirskoj tehnologiji a zatim je nakon dugotrajnih testiranja našao primjenu u medicini (glavice proteza za kukove). Brojnim istraživanjima je dokazano da ne izaziva nikakav stetni učinak na organizam te u kontaktu sa kostima i mekim tkivima nema nikakve nepoželjne ili alergijske reakcije. Osim za izradu mostne konstrukcije, od cirkona se mogu izraditi  implantati i nadogradnje. Otpornost na žvačne sile se postiže debljinom od 0,4 mm pa je obujam brušenja manji nego za metalnu konstrukciju. Rub koji dosjeda na zube se može jako dobro ispolirati što je vrlo važno za dobar odnos sa zubnim mesom i posljedično njegovim zdravljem i izgledom. Cirkonska konstrukcija je otporna na djelovanje kiselina i ne sadrži pore što otežava nakupljanje naslaga i olakšava čišćenje te sprječava pojavu bolesti zubnog mesa i parodonta.

Neke od prednosti korištenja cirkonske konstrukcije su:

Visoka translucencija
Cirkonska struktura se može individualno obojati prema boji pacijentovog zuba
Nema crnih rubova uz zubno meso
Potpuno bezmetalna konstrukcija
Slabije provođenje topline i hladnoće od metala
Izvrsna biološka kompatibilnost
Ekstremna čvrstoća
Dugotrajnost

Cirkonska konstrukcija se izrađuje vrlo preciznom računalnom CAD/CAM tehnologijom. Skeniranjem gipsanog modela u računalo, tehničar u posebnom programu modelira konstrukciju koja se zatim "izrezbari" iz cirkonskog bloka. Na dobivenu konstrukciju se zatim nanose slojevi keramike i postiže se prirodna estetika zuba. Zbog svoje bijele boje, na koju se nanose slojevi keramike, cirkonom se može postići živa, prirodna boja zuba.

Stojanović Hindić

AESTHETIC AND IMPLANT DENTISTRY

Horvaćanska cesta 26

10000 Zagreb, HR

tel: +385 (1) 48 40 435

info@drhindic.com

FACEBOOK INSTAGRAM

Ordinacija dentalne medicine - dentalni studio Stojanović Hindić oslonjena na dugogodišnju tradiciju i znanje, pruža najmodernije usluge iz cjelokupne dentalne medicine.

Od opće i konzervativne dentalne medicine, preko restorativno-protetskih, do najsofisticiranjih protokola i usluga iz domene estetske dentalne medicine, ortodoncije i implantologije, tim ordinacije Stojanović Hindić će opravdati Vaše povjerenje i na najbolji mogući način realizirati Vaše potrebe i zahtjeve.

Neka Vaš osmijeh promijeni svijet!

KONTAKTIRAJTE NAS

© 2017-2019 Stojanović Hindić | ALL RIGHTS RESERVED

designer17