Implantology01Prazan prostor nastao nakon vađenja zuba možda ne zvuči preozbiljno ali posljedice ne ispunjavanja prostora mogu uključivati:
zubi uz prazan prostor naginju se i rotiraju te tako gube svoju poziciju, gubitak više zuba za posljedicu će imati i gubitak kosti što lice čini starije, zub koji nedostaje u prednjem dijelu usne šupljine može utjecati na vaš osmijeh i vaše samopouzdanje. Vratiti prirodnu funkciju i izgled izgubljenih zuba može biti teško ostvarivo. Povijesno, proteza ili most bi se koristili kao zamjena, ali s ograničenim rezultatima. U najvećem broju slučajeva dentalni implantati su najbolje estetsko i funkcionalno rješenje za nadomjestak zubi koji nedostaju.

ŠTO SU IMPLANTATI?

Implantati su umjetni nadomjesci koji se ugrađuju u kost da bi poslužili kao zamjena za prirodne korijenove zuba, odnosno kao nosači za krunice, mostove ili proteze.
Izrađeni su od titana. Tijekom postavljanja dentalnih implantata, cilj je ostvariti bliski dodir između vanjske površine implantata i okolnih koštanog tkiva tako da oni mogu srasti zajedno (tzv. oseointegracija), stvarajući tako temelj za nove zube. Vrijeme integracije implantata u donjoj čeljusti je 2-3, a u gornjoj 4-6 mjeseci a u nekim slučajevima i kraće. Poseban slučaj je tzv. imedijatno opterećenje, kad je moguće implantate opteretiti krunicama na sam dan ugradnje implantata (tzv. zubi u jednom danu).

DA LI SAM DOBAR KANDIDAT ZA UGRADNJU IMPLANTATA?

Danas je gotovo svaka osoba koja je izgubila zub  kandidat za ugradnju implantata.
Iznimka su pacijenti koji boluju od uznapredovale nekontrolirane osteoporoze te nekih autoimunih bolesti.
U rizičnu skupinu spadaju i pušači zbog otežanog cijeljenja uzrokovanog lošim djelovanjem nikotina.
Osnovni preduvjet za ugradnju implantata je dobra oralna higijena, kako prije tako i poslije ugradnje implantata.
Kandidati za dentalne implantate moraju imati zdravu oralnu sluznicu te dovoljno kosti za potporu odgovarajućih implantata.

KOLIKO JE TERAPIJA USPJEŠNA?

Moderna implantatološka terapija ima jako veliki stupanj uspješnosti (blizu 100%).
Da bi se utvrdilo da li ste kandidat za ugradnju implantata, potrebne su konzultacije sa stomatologom koji će provesti temeljit pregled vaših zuba i čeljusti.
Pregled uključuje rentgen i 3D snimke s ciljem da se utvrdi postoji li dovoljno kosti za ugradnju implantata te da se odredi točna pozicija budućeg implantata. Cijeli postupak se sastoji od nekoliko faza. U prvoj fazi implantat se postavlja u kost.
Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom te je bezbolan i u prosjeku traje oko 30 minuta. Proces oseointegracije (faza sraštavanja implantata i kosti) traje 2-6 mjeseci.
U drugoj fazi se postavlja nadogradnja oko koje će se formirati gingiva. Nakon 2-4 tjedna može se uzeti otisak.
Iz otiska tehničar izrađuje gipsani model na kojem izrađuje konačni protetski rad.

PREDNOSTI DENTALNIH IMPLANTATA

Implantati nude trajno rješenje za gubitak zuba.
Nakon vađenja zuba dolazi do propadanja kosti u tom području.
Ugradnjom implantata zaustavlja se daljnji gubitak koštane strukture. Jednom, kad se implantati potpuno integriraju u kost, djeluju jednako kao vlastiti zubi.
Dentalne implantate trebate redovito četkati, čistiti zubnim koncem te se preporuča upotreba vodenog tuša (Waterpik) i redovite kontrole.
U tradicionalnim postupcima potrebno je izbrusiti najmanje dva susjedna zuba, ispred i iza bezubog prostora, kako bi se izradio most.
Implantati eliminiraju potrebu za preparacijom zdravih zuba.

HIGIJENA

Implantati predstavljaju vrijedno ulaganje. Uz adekvatnu njegu i higijenu, zagarantiran je lijep i zdrav osmijeh za cijeli život.
Neadekvatna higijena dovodi do povećanog nakupljanja bakterija koje posljedično može dovesti do upale. Takve upale predstavljaju rizik za implantate.
Temeljita dnevna oralna higijena, uz korištenje prikladnih pomagala je od ogromne važnosti.
Pored održavanja adekvatne oralne higijene, preporučuju se najmanje dva posjeta godišnje doktoru dentalne medicine.
Uz detaljan pregled implantata, potrebno je obaviti profesionalno čišćenje zuba.
Naš tim ce vam pružiti sve potrebne informacije za održavanje dentalnih implantata.

ALL ON 4 / ALL ON 6

Jedan od terapeutskih protokola u suvremenoj implantološkoj terapiji za rekonstrukciju potpuno bezube čeljusti predstavljaju metode all on 4/all on 6. Specifičnost navedenih metoda je u tome da se sa minimalnim brojem implantata postiže full mouth reconstruction (potpuna rekonstrukcija čeljusti) fiksnim protetskim nadomjestkom.
Ove metode, također, isključuju bilo kakve protokole augmentacije (dograđivanja) kosti, tj.podrazumjevaju iskorištavanje preostale kosti pacijenta za sidrenje implantata uz imedijatno opterećenje (postavljanje zuba na implantate u danu ugradnje istih).

Stojanović Hindić

AESTHETIC AND IMPLANT DENTISTRY

Horvaćanska cesta 26

10000 Zagreb, HR

tel: +385 (1) 48 40 435

info@drhindic.com

FACEBOOK INSTAGRAM

Ordinacija dentalne medicine - dentalni studio Stojanović Hindić oslonjena na dugogodišnju tradiciju i znanje, pruža najmodernije usluge iz cjelokupne dentalne medicine.

Od opće i konzervativne dentalne medicine, preko restorativno-protetskih, do najsofisticiranjih protokola i usluga iz domene estetske dentalne medicine, ortodoncije i implantologije, tim ordinacije Stojanović Hindić će opravdati Vaše povjerenje i na najbolji mogući način realizirati Vaše potrebe i zahtjeve.

Neka Vaš osmijeh promijeni svijet!

KONTAKTIRAJTE NAS

© 2017-2019 Stojanović Hindić | ALL RIGHTS RESERVED

designer17